Depressie

 28,00

Categorie:

Beschrijving

Inleiding
Een depressie is een stemmingsstoornis waarbij een sombere stemming en een verstoorde gemoedstoestand de overhand hebben. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor het algemeen functioneren van een zorgvrager.

Inhoud
De cursus bestaat uit verschillende onderdelen: een zelftest om inzicht te krijgen in hoeveel je al weet over depressie, de theorie en een ervaringsverhaal. Daarna volgen drie casussen om de theorie toe te passen in situaties van zorgvragers, en een praktijkopdracht om in de praktijk met de lesstof te oefenen. Je sluit de cursus af met een toets en eventueel een herkansing of tweede herkansing.

Leerdoel
Na het doorlopen van deze cursus heeft de cursist inzicht in wat een depressie is, wat een depressie betekent voor de zorgvrager en zijn naasten en welke aandachtspunten als zorgverlener belangrijk zijn bij een depressie.

Doelgroep
Medewerkers VVT niveau 3 en 4. Deze cursus is voor zorgverleners die individueel of in een team zorg bieden aan zorgvragers met een depressie. Dit kan in verpleeghuizen, de dagopvang, vormen van kleinschalig wonen en de thuiszorg zijn.

Doorlooptijd en accreditatie
De doorlooptijd is ongeveer 1 uur. Geaccrediteerd bij V&VN, NVDA en NVvPO.

Extra informatie

Doelgroep

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Depressie” te beoordelen
Menu
Winkelmand