Tractus digestivus

 25,75

Beschrijving

Het Spijsverteringsstelsel of Maag Darm Leverstelsel, is verantwoordelijk voor de bewerking en opname van noodzakelijke voedingsstoffen voor het lichaam en de uitscheiding van niet verteerde voeding. Met de e-learning module Tractus digestivus brengt u uw kennis van deze essentiële lichaamsfuncties weer op peil. Deze module is onderdeel van een serie, bestaande uit totaal vijf modules. De andere modules uit deze serie zijn Tractus circulatorius, Tractus respiratorius, Tractus neurologicus en Tractus urologicus.

Inhoud
De module behandelt de anatomie en fysiologische functies van de verschillende organen van het spijsverteringsstelsel, zoals slokdarm, maag, dunne en dikke darmen, lever. Daarnaast wordt veel voorkomende pathologie van organen kort besproken.

Voor wie
Praktijkondersteuners, verpleegkundigen en zorgverleners. De module is met 1 punt geaccrediteerd door de V&VN.

Doel
Na het volgen van deze module bent u in staat de zorgvrager te informeren over de basale bouw en werking van het spijsverteringsstelsel. U kunt deze kennis toepassen bij het klinisch redeneren-proces.

Gerelateerde cursussen
​​​​​​​Tractus circulatorius, Tractus neurologicus, Tractus respiratorius, Tractus urologicus, Het Centraal Zenuwstelsel

Extra informatie

Doelgroep

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tractus digestivus” te beoordelen
Menu
Winkelmand