Tractus urologicus

 25,75

Beschrijving

Het urinewegstelsel zorgt voor de afvoer van wateroplosbare afbraakproducten uit het menselijk lichaam. Met de e-learning-module Tractus urologicus brengt u uw kennis van deze essentiële lichaamsfunctie weer op peil. Deze module is onderdeel van een serie, bestaande uit totaal zes modules. De andere modules uit deze serie zijn Tractus circulatorius, Tractus digestivus, Tractus neurologicus , Tractus respiratorius en het Centraal zenuwstelsel.

Inhoud
De module start met een pre-toets; een diagnostische toets, om eerst uw basiskennis vast te stellen. Daarna kunt u met de theorie aan de slag. 
De theorie begint met de uitscheiding uit het lichaam, de bouw en functies van de nieren. Daarna volgt de macro-anatomie, de organen en structuren van de urinewegen. In een volgend theoriegedeelte staat de mictiereflex centraal. De module sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen. Bent u niet geslaagd voor de toets, dan kunt u deze herkansen.

Door wie 
De module Tractus urologicus is ontwikkeld door The Competence Group (TCG) met medewerking van inhoudelijk deskundigen van het Flevoziekenhuis.

Voor wie
Praktijkondersteuners, verpleegkundigen en zorgverleners. De module is met 1 punt geaccrediteerd door de V&VN. 

Doel
U kunt de zorgvrager en zijn familie informeren over het proces van de urineproductie en uitscheiding, de bouw en functie van de nieren en de blaas, en de regulatie van de urinelozing. U kunt deze kennis toepassen bij het klinisch redeneren-proces.

Gerelateerde cursussen
Tractus circulatorius, Tractus neurologicus, Tractus respiratorius, Het Centraal Zenuwstelsel, Tractus digestivus, Klinisch redeneren

Extra informatie

Doelgroep

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tractus urologicus” te beoordelen
Menu
Winkelmand