Wondzorg – Ulcus Cruris en Compressietherapie

 225,00

Compressief zwachtelen (ACT) en Ulcus Cruris – Open been | Preventief werken, adequaat verwijzen / effectief behandelen met de juiste materialen

Categorie:

Beschrijving

Misschien is zwachtelen wel één van de risicovolle handelingen waarvan de inzichten en dus ook de protocollen regelmatig worden aangepast. Ook gebeuren en helaas ook nog steeds veel “zwachtelongelukjes”. Wanneer zwachtelen we nou? En waarom? Vooral ook, wanneer NIET? En wie is verantwoordelijk voor wat? Tijdens deze cursus/workshop is er zowel aandacht voor de onderliggende theorie als voor het oefenen in de praktijk. 

We maken gebruik van de regulier bekendere zwachtels, maar zeker ook van de modernere en veiligere producten en niet te vergeten de klittenbandzwachtels!

____

Is dit nu wel of geen Ulcus Cruris oftewel “Open been”? Zit dit letsel aan de binnenzijde van de enkel? Dan zou het zo maar eens het geval kunnen zijn. Een Ulcus Cruris is kan zeker een probleem zijn, maar is altijd een gevolg van een andere indicatie. Hier gaan we dus met elkaar naar op zoek. 

Is het een consequentie van aderlijke problematiek (veneuze ulcera) of is er ook nog iets aan de hand met de slagaders (arteriële ulcera)?
Welke symptomen herken je en wat ga je doen?
Welke behandelplan kan je wellicht voorstellen of naar welke discipline verwijs je meteen?

Het onderwerp Ulcus Cruris is best veelomvattend en daaom krijgt dit symptoom z’n eigen cursus! 

Laten we samen gaan puzzelen en aan de hand van casuïstiek de juiste behandeling voorstellen of bedenken wie we er nog meer bij zullen betrekken, want de behandeling en zeker de preventie hiervan is uiterst multidisciplinair. 

Extra informatie

Doelgroep

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wondzorg – Ulcus Cruris en Compressietherapie” te beoordelen
Menu
Winkelmand