Wondzorg XXL

 225,00

In deze cursus ga je aan de slag met Wondzorg.

Categorie:

Beschrijving

Het woord XXL staat niet voor de grote van de wond, maar voor het feit dat deze cursus niet één maar twee dagdelen betreft.

Wanneer je in de zorg werkt, dan is “wondverzorging” toch zeker een onderwerp welke met regelmaat aan de orde komt. Het is ook een onderwerp waar veel informatie over te vinden is, maar waar ook nogal veel verschillende wijze van inzichten over zijn. Wat wordt er nou eigenlijk bedoeld met “moderne” wondgenezing? En hoe bepaal ik nou voor welke product ik bij welke type wond, in welk stadia ik moet kiezen? Deze cursus is juist bedoeld voor hen die met dit soort vragen zitten. Je wordt natuurlijk niet in één dagdeel opgeleid tot wondverpleegkundige, maar wel leren we je een wond te “lezen”. Wat zie je en wat moet je dan doen? Je leert de classificaties van ALTIS, TIME en WCS toe te passen en te leren kiezen voor het juiste product.

Naast de benodigde theoretische onderbouwing zal je ook advies gaan geven bij diverse casuïstieken.

Een de juiste behandeling, begint met een correcte diagnose. En oei, wat lijkt een decubitus categorie 2 toch op het eerste gezicht veel op een IAD. Tijdens deze les leer je duidelijk de verschillen tussen smetten, IAD en decubitus. Niet alleen om ze te kunnen herkennen, maar ook om ze juist te voorkomen.
En stel, er is wel letsel, hoe behandel je ze dan op de juiste manier?!

Extra informatie

Doelgroep

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wondzorg XXL” te beoordelen
Menu
Winkelmand